Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Reduir contaminació a costa dels diners dels ciutadans

David Uriach Cortinas

Qui no tingui diners, no podrà circular per cap dels 36 municipis de l’AMB. Si més no aquells el cotxe dels quals sigui un dièsel de més de 20 anys i no disposin de diners per canviar-lo. Aquesta és la mesura restrictiva que vol implementar l’AMB en una primera fase, per ampliar-la amb posterioritat als vehicles fabricats entre els anys 1996 i 2000.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Desconec la quantitat de vehicles d’aquestes característiques “censats” dins del territori de l’AMB ni tampoc la dels vehicles d’altres ciutats que hi circulen. També desconec si l’AMB ha tingut en compte aquestes dades. Però encara que qualsevol mesura per reduir la contaminació és elogiable, el problema és que moltes d’elles semblen perjudicar les butxaques més desfavorides. El mateix efecte té la gratuïtat en alguns peatges per a determinats cotxes.

No és difícil suposar que la majoria de propietaris d’aquests vehicles no ho són per sentimentalisme, sinó per la dificultat d’adquirir-ne un de nou. I per acabar-ho d’adobar, el Parlament tirarà endavant la llei del canvi climàtic, que gravarà amb més impostos a aquests tipus de vehicles, que se sumaran a la despesa anual d’un altre ‘impost’ com és l’ITV que aquests cotxes han de passar anualment.

Que fàcil és carregar contra els que no tenen mitjans per viure en condicions de salubritat, com si fossin els únics culpables de propagar la pesta!

Participaciones de loslectores

Másdebates