El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Qui vetlla pel maltracte dels infants a l'escola?

LAIA ABRIL

Xavi PlansEsparreguera

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Lunes, 19 de junio del 2017 - 12:30 h

El cert és que la motivació a l'hora de fer aquest escrit és visió de futur. Ens estimem el nostre país, ens estimem l'escola pública, però el que ha succeït i com ha succeït no es pot permetre. Les nostres filles de 3 i 6 anys han patit maltractaments per part d'una docent de l'escola on cursaven educació infantil. Ara ja hem aconseguit canvi d'escola (mitjançant matriculació normalitzada), però ha estat un calvari.

Sóc psicòleg i treballador social, treballo amb infància i conec exactament la diferència entre fets i indicis. En aquest cas, tant el director del centre, como la inspectora, el cap d'inspecció, i fins i tot la cap dels Serveis Territorials sabien dels fets, i la seva actuació ha estat única i exclusivament focalitzada a qualsevol cosa menys la cura dels infants (que per cert, han estat molts els infants afectats directa o indirectament).

Com a bon ciutadà que em considero, donat que m'estimo amb la vida a les meves filles, aquestes respostes institucionals no fan altra cosa que allunyar-nos més. Per això, ara que ha passat el calvari, que les nenes tenen assegurat un tracte digne, si més no, un tracte no humiliant (estipulat en tots els reglaments d'ensenyament), m'agradaria molt fer un cafè amb la consellera d'Ensenyament per exposar-li tota la història i així evitar que l'opacitat del vostre departament faci impossible una protecció adequada dels nostres fills i filles en casos com el nostre.

Òbviament, aquest cafè no podrà ser mai, entenc l'agenda de la consellera, per això deixo aquestes paraules a la xarxa, per a la meva consciència, més que res. Acabo amb un pensament al qual fa dies que li dono voltes: en l'àmbit dels serveis socials, on treballo, es dictaminen retirades de menors per risc en habitatges on s'han pogut recollir indicis clars de maltractes (físics, psicològics, negligències greus, violència passiva...). Aquests indicis han de ser clars, però hi ha una protecció immediata de l'infant. No hi ha discussió.

En l'àmbit de l'educació, tot i tenir fets clars, tot i tenir un historial d'evidències al darrere, es prioritza la protecció dels drets del funcionari amb accions tipus: millor que agafis la baixa, o davant d'un procediment iniciat per denúncies de companys de centre, la sanció queda amb com a molt 15 dies de feina i salari (que ni ha estat el cas). Us imagineu un pare/mare maltractador amb una pena de 15 dies sense veure als fills? Estareu amb mí que, si més, no és preocupant. Ah, que a més vam decidir i mantenir l'acte de responsabilitat davant la informació no anant a mitjans de comunicació ni fer demagògia de l'assumpte, però ja us dic, que de res va servir. Doncs això, ara poso to irònic: gràcies per tenir cura de les nostres filles.

Participaciones de los lectores

Carta de la Penya Blaugrana de Puerto Rico

Javier L. Inclán Presidente Penya Blaugrana de Puerto Rico

Estimado Sr. Bartomeu:... Seguir leyendo

Marxeu per sempre de Catalunya

Jaume Farrés Boada Olesa de Montserrat

Duele ser un traidor en ambos bandos

Víctor Molero Sant Boi de Llobregat

N'estic fart!

Carles Ramos i Portas Alella

Reprender y reprimir

Ricard Gimeno Barcelona

Ara només es pot anar cap endavant

Carmen Alemany Barcelona

Realment no sé per on començar. Són tantes les coses que hem remouen per dins que es fa difícil.... Seguir leyendo

"Yo solo quiero vivir en paz"

Marian Ortega García Esplugues de Llobregat

Un país donde quepamos todos

Montse Pérez Perdigón Barcelona

Les obscures figures de Mordor

Àngel Comas Izquierdo Salou

La Muntanya del Destí, mai derrotada per aquella pacífica gent, feia temps que tornava a escopir foc. Un foc fred i fètid com la mort. Sabien q... Seguir leyendo