Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Que la propera Mercè no ens exploti als tècnics de so

El piromusical de las fiestas de la Mercè del año pasado, en Montjuïc.

El piromusical de las fiestas de la Mercè del año pasado, en Montjuïc. / FERRAN SENDRA

Encara que no sigui ‘simpàtic’ dir-ho, a les Festes de La Mercè hi ha un gran col·lectiu de professionals, qualificats, obligats a fer jornades laborals de 16 o 17 hores, amb la possibilitat de fer un únic àpat diari assegut en una taula i sense cap lloc on poder relaxar-se o prendre una dutxa. Així, durant els 4 o 5 dies que els barcelonins estan de festa major. Estic parlant del col·lectiu dels tècnics de so dels espectacles en viu.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La situació descrita, alegal, no és exclusiva de les festes de Barcelona, ni molt menys, sinó que és generalitzada en grans esdeveniments populars. En el món de l’espectacle en viu la situació de crisi ja es va instaurar amb el post-olimpisme, des de llavors no han millorat ni condicions de treball ni salaris.

Valoro sincerament els esforços que realitza l’Ajuntament de Barcelona en l’àmbit de la conciliació familiar, però no arriba a tothom. Amb un lleu, però intel·ligent, canvi organitzatiu, els tècnics de so en tenim prou per demostrar que es poden fer actes festius de qualitat sense explotar a ningú. Tant de bo La Mercè ens ajudi a desterrar la frase "és que si no és en aquestes condicions no es podria fer", que tant de mal ens ha fet i ens està fent a la nostra professió. Encara som a temps d’organitzar bé la propera festa major de Barcelona. 

Participaciones de loslectores

Másdebates