Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Quan el transport 'públic' és més car que el privat

Un tren de Rodalies, en una imagen de archivo.

Un tren de Rodalies, en una imagen de archivo. / ALBERT BERTRAN

Si el transport públic és més car que el privat, és que no entenem el concepte 'públic'. I el pas dels Mitja distància de Renfe per les comarques gironines n’és un cas. La dependencia dels horaris (un cada mitja hora en el millor dels casos), i el fet que només porta d’estació a estació, fan que l'opció d’agafar el cotxe sigui la més còmoda. A aquests desavantatges no li podem incloure que, a més, sigui més car.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Fem números: de Sils Girona hi ha 20 kilómetres. Anar i tornar amb cotxe costa uns 2.50€ mentre que un bitllet anada i tornada de tren, 5.20€. Comprant deu viatges, 4.80€. Quin incentiu pot tenir una persona per agafar el tren? Cap, més aviat necessitat: joves sense carnet o gent que no disposa de vehicle privat.

Ens diuen que el cotxe contamina, congestiona la ciutat i que se n’ha dedesincentivar l’ús, però a aquests preus ningú no es pot plantejar prescindir-ne per més mentalitat medioambiental que tingui.

Imaginen una educació o sanitat pública més cara que la privada? Doncs això és el que passa amb el transport. Si algú és capaç de justificar-ho, que m’ho expliqui.

Participaciones de loslectores

Másdebates