Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Ja n'hi ha prou de justificar els okupes

Un momento de una de las carreras de los manifestantes en Gràcia.

Un momento de una de las carreras de los manifestantes en Gràcia. / ALBERT BERTRAN

A la roda de premsa del director general de la policia, Albert Batlle, se’m queia la cara de vergonya amb l’actitud de la diputada de la CUP Mireia Vehí. En la seva intervenció va fer una defensa de l’ocupació i del fet del servei públic que ofereix a l’entorn on s’estableix amb els seus tallers i activitats socials. Ha acabat denunciant als Mossos d’Esquadra d'haver provocat els aldarulls amb les seves càrregues.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En les poques imatges que hem pogut veure no són pas membres dels Mossos els que han bolcat un vehicle en mig de la via pública o han trencat vidres de comerços, el quiosc i han cremat contenidors i diverses motocicletes. Més aviat se’ls veia posant en ordre les destroces del col·lectiu ocupa.

Hi ha moltes entitats socials que també ofereixen suport al veïnat fent diverses tasques de suport a les famílies i a l’entramat social on estan establertes. Moltes d’aquests tenen prou problemes per quadrar els comptes per poder fer front a les despeses del local, llum, aigua, neteja i poder adquirir el material per realitzar les seves activitats. Em consta que algunes d’elles han hagut de tancar per no poder fer front aquestes despeses i en cap moment han rebut cap ajut de cap administració per poder continuar amb les seves activitats. Tampoc he sentit ens els mitjans de comunicació que els responsables d’aquestes entitats provoquessin cap tipus de destroça del mobiliari urbà que finalment paguem tots.

Ja està be de defensar un tipus de moviment que es creu amb el dret de fer les coses com i quan els hi dona la gana sense admetre cap tipus de control i que quan se’ls intenta posar un mínim d’ordre, com a la resta d’entitats que segueixen les diverses normatives, responen amb violència i criminalitzant sempre al cos de seguretat de torn. Ja hi ha prou de deixar tirats aquells que, complint  totes les normatives, es dediquen a la tasca social als pobles i barris de les nostres ciutats per aplaudir i defensar aquells que generen qualsevol tipus de destroces i desordre públic cada cop que se’ls porta la contraria.

Participaciones de loslectores

Másdebates