Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Preinscripció escolar: "A Sant Andreu fa tres anys que hi ha més nens que places escolars"

Una clase de P3, en un colegio de Barcelona.

Una clase de P3, en un colegio de Barcelona. / MÓNICA TUDELA

Soc mare d'un alumne que ha d'iniciar l'escola l'any vinent a P3 i visc al barri de Sant Andreu del Palomar a Barcelona. Ara que estic immersa en tot el tediós procés de preinscripció del meu fill assisteixo bastant confosa a una sèrie de despropòsits en el camí fins la porta de la meva futura escola.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per començar no puc entendre que el Consorci, l'Ajuntament de Barcelona o el Departament d'Ensenyament, que es reparteixen les responsabilitats i les pilotes en tot l'assumpte que m'ocupa no hagin previst, mínimament, i segons el cens d'ara fa tres anys que hi ha més nens al barri que no pas places escolars per al proper curs (comptant tant escoles públiques com concertades).

Això no és el primer any que passa, i després d'assistir a una xerrada feta a Can Portabella a càrrec de l'Associació de veïns de Sant Andreu sud, ens han informat que normalment la situació 's'arregla' afegint una línia més en alguna escola del barri o ampliant la ràtio de cada classe de P3 en un o dos alumnes més. Això, evidentment, en detriment de la qualitat educativa. Les escoles que reben una línia més en un curs només se'ls aporta un mestre per aquests nens, ni més mestres ni més recursos econòmics dels que tenien abans ja que no es pot considerar que l'escola passi a ser de més línies, ja que el 'bolet' només és en un curs. No cal explicar gaire perquè el fet d'afegir un o dos alumnes més en cada classe del barri juga en contra de l'aprenentatge de tots.

En segon lloc durant aquest procés m'ha cridat molt l'atenció el fet de que els infants amb al·lèrgies alimentàries tinguin més punts que la resta. Actualment tots els menjadors escolars disposen de menús especials per a qualsevol intolerància o al·lèrgia que les criatures puguin tenir. Així doncs aquests nens i nenes es queden al menjador sense cap problema en la majoria dels casos i, per tant, no van a casa a dinar. No entenc perquè han de tenir prioritat a l'hora d'escollir escola si no la tenen, per exemple, els alumnes àrabs o vegetarians pel fet de tenir una dieta amb restriccions alimentàries.

Per acabar m'agradaria fer esment que al meu barri hi ha actualment dues escoles, CEIP La Maquinista i CEIP Can Fabra, que porten molts anys en barracons, i ara obren un nou centre CEIP La Sagrera que també serà en mòduls prefabricats ves a saber quants anys. Em sembla vergonyós que els nostres nens i nenes no tinguin les escoles que es mereixen mentre hi hagi un sol concert econòmic a escoles privades. L'escola pública ha de ser la prioritat per a l'administració, només els països que ho tenen clar milloren resultats.

CARTAS RELACIONADAS

Tothom hauria de tenir les mateixes oportunitats per accedir a la preinscripció

Participaciones de loslectores

Másdebates