Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

No es pot comdemnar als alumnes de secundaria a la memorització dels continguts

Al seu article ‘El 'lobby' de l'escola innovadora reclama canvis en el sistema d'exàmens’ del 25 d’abril, María Jesús Ibáñez explica que el moviment per innovar l’educació vol treure l’excessiva èmfasi posada en la memorització. Evidentment, en temps passats, amb manca de llibres i sense la web, hauria estat comprensible prioritzar la ingesta de la informació. A més, examinar alumnes per les dades que podien retenir al cap era (i és) ben fàcil. Correcte, o incorrecte: per corregir problemes factuals només cal fer servir programes informàtics ben senzills.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La idea de desenvolupar altres habilitats mentals i socials, com l'esperit crític, imaginatiu i creatiu, o la capacitat de treballar en equip, ve de lluny (per exemple,  FröbelMontessori), però, tal com deixa entendre Ibáñez, aquests tipus d’habilitats requereixen més intel·ligència per mesurar-les. El que trobo incomprensible és que al segle XXI a l’educació secundària es condemni l’alumnat cada any a mitja dotzena de sessions d’exàmens basats gairebé totalment en proves de memorització.

Participaciones de loslectores

Másdebates