Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Posem càmares de seguretat a la Rambla

Los Mossos d’Esquadra patrullando Las Ramblas a primera hora de la mañana.

Los Mossos d’Esquadra patrullando Las Ramblas a primera hora de la mañana. / AP/MANU FERNÁNDEZ

En un context d'investigació i dol pels recents atemptats terroristes perpetrats a Barcelona i Cambrils, em sorgeix una qüestió que pot ser poc rellevant un cop succeïts els fets però que seria convenient replantejar-se de cara a un futur per part de les administracions públiques catalanes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com pot ser que en una via pública com la Rambla de Barcelona, on es coneix per part de la ciutadania i dels cossos de seguretat que hi ha furts reiterats, prostitució i venda il·legal de determinats productores, no es replanteja la necessitat d'ubicar càmeres de seguretat a la vía pública?

En el recent atemptat a Barcelona es té constància que la furgoneta va baixar més de 600 metres per una via ampla, cèntrica i de pública concurrença. Com pot ser que no hi hagi imatges disponibles per part dels equips de seguretat més enllà de les imatges que provenen de càmeres de seguretat dels comerços de l'entorn o de vídeos gravats per part dels testimonis allà presents?

El tema de les càmeres de seguretat sempre ha generat un debat entre partidaris de seguretat i garants de llibertat, però tal i com he escoltat al president Puigdemont en recents declaracions, no hi ha llibertat sense seguretat. Crec que atenent els recents fets perpetuats a Catalunya seria interessant replantejar-se aquest tema que d'altra banda és una realitat en d'altres ciutats, com NovaYork o Londres, que han estat víctimes anteriorment de la barbàrie terrorista.

No creieu que seria un bon mitjà de disuasió d'actes que atempten contra la seguretat pública i un bon mitjà de prova en casos de denúncia? Crec que l'actuació dels cossos de seguretat de Catalunya (tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d'Esquadra) en resposta als atemptats ha estat i està essent brillant, però replantejar-se millorar els mitjans que tenen per futures investigacions per part de l'administració autonòmica i local seria interessant. No tenim por, però ens hem de prevenir i hem d'ésser conscients que sense seguretat no hi ha llibertat.

Participaciones de loslectores

Másdebates