Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La política com a mitjà de promoció

José Montilla, expresidente de la Generalitat, en una imagen reciente.

José Montilla, expresidente de la Generalitat, en una imagen reciente. / FERRAN SENDRA

Sempre he pensat, i segueixo pensant, que darrera d'una ideologia hi ha d'haver una preparació. No entendré mai que hom tingui la gosadia d'acceptar ocupar un càrrec públic pel simple fet de tenir un carnet de militant, perquè per poder desenvolupar tasques de responsabilitat amb eficàcia cal tenir una formació, la bona voluntat -si és que n'hi ha- no és suficient; però és que a més, cal tenir una qualitat imprescindible: l'honestedat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El medi polític, a través dels diferents ecosistemes, possibilita que personatges sense cap mena de qualificació arribin a ocupar càrrecs pels quals evidenment no están preparats. Només cal accedir a les seves biografies. En la majoria de casos, la carrera comença en l'àmbit municipal i s'acaba amb una jubilació de privilegi, amb algun càrrec honorífic o en algun consell d'administració d'una empresa privada a la qual s'aporta (és un dir) l'experiència acumulada després de servir (també és un dir) a la societat des del sector públic.

De casos que il·lustren aquestes afirmacions n'hi ha molts, només cal consultar les hemeroteques; en citaré dos de molt significatius: José Montilla, que sembla ser que no en va tenir prou amb ser President de la Generalitat i va aceptar ser senador, i enguany, Celestino Corbacho, que està per veure quina será la seva destinació. Ah, per cert, tots dos afirmen ser socialistes.

"Com en el cas del cristianisme, la pitjor propaganda del socialisme son els seus partidaris". (George Orwell, 1903-1950)

Participaciones de loslectores

Másdebates