Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Pisos turístics i·legals: Benvolguts veïns, denuncieu

Una turista se dispone a entrar en el piso turístico alquilado.

Una turista se dispone a entrar en el piso turístico alquilado. / FERRAN SENDRA

Com una nova forma d'Inquisició, l'Ajuntament de Barcelona anima als seus ciutadans a denunciar l'oferta il·legal d'apartaments turístics per evitar “l'especulació, l’economia submergida”, per no “malmetre la convivencia a les comunitats de veïns que els allotgen”, i demana la “complicitat” perquè aquesta oferta no s'imposi.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Molts ciutadans de Barcelona, perplexos per aquest comunicat, se sorprenen que l'ajuntament no demani també la col·laboració i posi mitjans ''ampliant el personal dedicat a fer recerca activa” per evitar que es vengui droga en determinats habitatges, s'ocupin pisos i locals per fer activitats sorolloses i perilloses, com de prostitució, malgrat tenir constància de la seva existència  (denúncies a la Guàrdia Urbana, Bombers, Emergències…).

La voluntat de recaptació és tan evident que sovint hom pot pensar que de les activitats que realment molesten o són perilloses no es pot treure res, tan sols feina, i que de denúnciar pisos turístics il·legasl, sí. El fet que circuli que, algunes vegades, certes persones amb autoritat, amb placa o sense, han pogut rebre 'beneficis' per fer els ulls grossos, (va pasar amb el ‘cas Riviera’) fa que la gent que ho veu cregui que la denúncia és inútil, que tot seguirà igual i que el veïnat s'anirà degradant sense que ningú faci res. 

Tornem a l'època de les denúncies entre veïns en pro de l'Estat, com en èpoques de totalitarismes ja oblidats. L'obra '1984' d'Orwell, més vigent que mai. Denunciar, inspeccionar, sancionar… però tan sols allò que autoritzen, no el que molesta realment.

Participaciones de loslectores

Másdebates