Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La pirateria és incultura

Una usuaria utiliza una web de descargas ilegales.

Una usuaria utiliza una web de descargas ilegales. / FERRAN NADEU

El 87,5% de la cultura que es consumeix a Internet és il·legal (any 2015). Molts dels arguments que esgrimeixen els infractors per a justificar la seva perpetració són més que discutibles i alguns d’ells, directament peregrins: “Els continguts originals són molt cars”, “l’accés als continguts és ràpid”, “és l’única manera d’estar al dia”, “ho fa tothom”, “no em passarà res si piratejo”.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però més enllà de la subjectiva relació qualitat-preu, és evident que la feina ben feta s’ha de pagar, doncs requereix paciència, esforç, talent, audàcia i cooperació. Sincerament, les tarifes de productes culturals no em semblen desmesurades i més si tenim en compte com molts d’aquests “piranautes” no deuen tenir inconvenient en (mal)gastar-se una petita morterada mensual en, per exemple, cafès, birres, copes, tabac i altres capricis, en trucades constants pel mòvil, en roba de primera mà, en gimnasos, en estètica corporal, en el pagament i manteniment d’un cotxe i/o d’una moto.

Probablement, la majoria d’aquests espavilats no es salten la llei per necessitat, sinó per pura comoditat. Potser convindria recordar-los que la cultura sí té un preu, però la incultura no té cap valor. 

Participaciones de loslectores

Másdebates