Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per sobre la Constitució, els drets humans

A la espera del inicio de la manifestación, cientos de miles de personas observan una torre de ’castellers’ en Paseo de Gracia con Gran Vía

A la espera del inicio de la manifestación, cientos de miles de personas observan una torre de ’castellers’ en Paseo de Gracia con Gran Vía / FERRAN NADEU / Barcelona

Un dels arguments que més fan servir els contraris al referèndum és que a la Constitució espanyola, ni en cap altra Constitució europea, no està contemplat el dret a l’autodeterminació. Naturalment que no hi està contemplat. No cal. Aquest dret està reconegut a “La declaració universal dels drets col·lectius dels pobles”, basada en la declaració dels drets humans que estan per sobre de qualsevol constitució. Cito textualment:

“El dret a l’autodeterminació és considerat per l’Organització de les Nacions Unides com un principi fonamental dels drets humans, tal com recull l’article primer del seu document fundacional, la Carta de les Nacions Unides (1945): «Fomentar relacions d’amistat entre les nacions basant-se en el respecte del principi de la igualtat de drets i el d’autodeterminació dels pobles, i prenent les mesures adequades per enfortir la pau internacional”.

Les persones que no són lliures per fer segons la pròpia voluntat perquè estan sotmesos a la voluntat d’un altre estan en situació d’esclavatge, els pobles que no som lluires per decidir el nostre futur, estem colonitzats.

Participaciones de loslectores

Másdebates