Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per anar al CAS de Reus s'ha de passar pel centre venda i distribució de drogues

Transtorno mental

Transtorno mental / MARTA JORDI

Els CAS són els Centres públics d'Asisténcia i Seguiment a les persones drogodependents. La Sanitat Pública posa a l'abast de la poblaciò una xarxa de centres CAS on les persones drogodependents poden ser tractades després de ser derivades o des deel seu CAP a través del metge de capçalera o des del CSM, Centre de Salut Mental, ja que en la majoria dels casos les conductes o transtorns addictius són "només" un simptoma d'una malaltia mental.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A l'Hospital Sant Joan de Reus hi ha un d'aquests CAS. Un despropòsit. Les persones que es volen posar en tractament per superar el seu problema d'addicciò a substàncies, drogues il.legals (heroïna, cocaïna, marihuana...) a Reus ho tenen bastant més dificil que les persones que presenten poblemes d'adicciò a l'alcohol o a altres drogues legals de farmácia com poden ser els ansiolitics, antidepresius... El perqué és el següent: aquestes persones per a ser ateses al CAS de Reus han de passar per el barri de Sant Josep Obrer, que malauradament és el centre neuràlgic de la venda i distribuciò de drogues a la ciutat. És més, des de la entrada del CAS de Reus es té la millor vista del barri, des d'on els addictes poden veure les cases dels seus proveïdors o als seus propis camells passejant tranquilament a escasos 50 metres del seu centre de tractament.

Malgrat la seva situaciò física, del tot errònia i mal planificada, al CAS de Reus s'hi fà una molt bona feina. Els usuaris tenen un psiquiatra referent, que els fa un seguiment personalitzat un cop al més. També disposen de la possibilitat d'optar a un psicòleg, teràpies de grup i de família, treballadors socials, terapeutes ocupacionals... per a tractar la seva malaltia des de tots els ámbits, l'adicciò i tots els problemes derivats, problemes d'exclusiò laboral i social, malalties físiques derivades del consum, tractament farmacològic, transtorns mentals que poden anar des d'una depressió fins a l'esquizofrènia... Un molt bon servei que dona l'ICASS a les persones amb aquest tipus de problema.

Quansevol persona, indepenentment del seu estatus social, nivell socioeconòmic, educació, manera de ser o de fer, pot trobar-se amb un problema d'aquest tipus. Des de l'esclat de la crisi hi ha moltes persones que, abocades a una depressió i sense ser-ne conscients, han desenvolupat una conducta addictiva, majoritàriament amb substàncies acceptades socialment, com són l'alcohol i els medicaments psicoactius. Si saben d'algú o vostés mateixos creuen que estan en una situació de risc de dependència a alguna substància, no dubtin a fer-ho saber al seu metge de capçalera, la sanitat pública els pot ajudar.

Serveixi aquest artícle per a donar les gràcies a la Dra. Salmons del CAS de Reus, per el seu recolzament i el tractament humà, més enllà de l'estrictament professional, pel seu acompanyament i per la feina ben feta.

CARTAS RELACIONADAS

Los servicios públicos de salud mental en España no funcionan

Participaciones de loslectores

Másdebates