Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Nou atac de Ciutadans al català a l'escola

Un grupo de alumnos asisten a una clase, en un instituto de Madrid. 

Un grupo de alumnos asisten a una clase, en un instituto de Madrid.  / EFE / CHEMA MOYA

Ciudadanos vol pactar amb el PP una nova reforma del sistema educatiu vigent: vol imposar un model bilingüetrilingüe en aquelles comunitats on és oficial una segona llengua. Això comportarà que a Catalunya un terç de les classes s'impartirien en català, un terç en castellà i un terç en anglès.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No cal haver seguit gaire l'evolució del partit d'Albert Rivera, que anteriorment afirmava defensar el bilingüisme, per entreveure que és una mesura en contra de l'ensenyament del català, que quedaria relegat des de l'actual posició de llengua pròpia i vehicular de l'ensenyament a casa nostre a un nivell gairebé testimonial. Sorprèn també que la llengua triada per desplaçar el català no sigui el castellà, sinó la llengua d'un estat que ben aviat deixarà de formar part de la Unió Europea.

A tot això cal sumar que el nivell de coneixement dels mestres llicenciats en graus universitaris en l'actualitat és el de B2, corresponent a un nivell avançat, mentre per poder impartir classes de qualsevol matèria a Catalunya cal disposar d'un nivell C1. És a dir, el nivell d'anglès exigit és el que s'esperaria disposa una persona per poder atendre als clients en un comerç; per despatxar pa, cafè o vendre samarretes, i com a molt tenir una conversa intranscendent sobre una matèria d’interès. És el que correspon al conegut First Certificate. Amb això n'hi haurà prou per impartir classes en anglès de la matèria en la qual un està especialitzat.

Així doncs, la proposada reforma suposarà un atac contra el sistema educatiu de Catalunya (i el conjunt d'Espanya), contra els drets dels catalans a rebre formació en la seva llengua i contra el català.

Recordem finalment que aquesta mesura va ser també pactada entre el PSOE i Ciudadanos, és a dir, el PSC del senyor Miquel Iceta. Senyor Iceta, moltes gràcies per la teva inestimable col·laboració en el desmembrament del sistema educatiu de Catalunya i de l'estat.

Participaciones de loslectores

Másdebates