Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La nota de tall per accedir a la universitat és un sistema injust

Pruebas de selectividad, en la Facultad de Biología de la UE, el pasado junio.

Pruebas de selectividad, en la Facultad de Biología de la UE, el pasado junio. / FERRAN NADEU

Com a estudiant de segon de batxillerat, m'agradaria manifestar la meva inquietud pel sistema que regula l'accés a la universitat. En finalitzar aquest curs, se m'assignarà una nota global de batxillerat que es correspongui amb les notes que he anat traient al llarg del curs. Un cop hagi fet la selectivitat, es farà la mitjana entre aquestes dues notes i s'obtindrà un nombre amb el qual les universitats decidiran si admetre'm o no al grau que vulgui cursar.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Realment una universitat pot saber si un alumne és mereixedor o no de cursar un grau a partir de la seva nota de tall? Aquesta nota engloba de veritat totes les capacitats de l'alumne, o només ens parla de la seva intel·ligència?

Penso que alguns valors molt importants com la vocació, la bona educació, el respecte... no queden representats per una simple nota de tall, i que per aquesta raó les universitats haurien d'elaborar un sistema d'entrevistes personals per valorar de veritat qui és mereixedor de cursar un grau determinat o no.

Cartas relacionadas

La nota de corte de acceso a la universidad es un filtro social

Participaciones de loslectores

Másdebates