Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Molt per aprendre de la cultura política belga

Vista de la multitudinaria concentración catalana en Bruselas.

Vista de la multitudinaria concentración catalana en Bruselas. / REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Davant de la regressió que implica, que està significant per a Catalunya l'aplicació, la imposició de l'article 155 de la Constitució espanyola -la qual cosa vol dir tenir tutelat completament l'autogovern català i posar en perill de mort la llengua, la cultura, l'economia, la convivència i el benestar social tots els catalans- caldria donar una ullada a un Estat de la UE -el Regne de Bèlgica- que encara que s'anomeni un país -un estat federal plurilingüístic- és, de facto, una confederació.

Des de Catalunya, des de l'Estat espanyol, caldria interrogar-se. Què podríem aprendre, amb un diàleg –sincer i sense límits- d'aquest petit i civilitzat país del cor d'Europa, amb una policia federal amable, intel·ligent, democràtica i europeista, una mica síntesi de la cultura llatina del sud d'Europa i la cultura germànica del nord d'Europa, anomenat Bèlgica?

Participaciones de loslectores

Másdebates