Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El meu pare, amb Alzheimer, necessita una residència ja"

Un cuidador coge la mano de un enfermo de alzhéimer.

Un cuidador coge la mano de un enfermo de alzhéimer. / FERRAN NADEU

El passat 20 de maig, vaig rebre una trucada a quarts de vuit del matí, era el servei de teleassistència informant-me que la meva mare havia premut el botó de socors perquè el meu pare, malalt d'Alzheimer estava agredint-la. Els vaig demanar que avissessin una ambulància per a portar-lo a l'hospital, doncs per a aquests casos, a la població on viuen no hi ha servei mèdic a domicili.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Vaig agafar et cotxe i vaig sortir corrents cap a casa els meus pares on em vaig trobar els treballadors del servei d'ambulàncies i un parell d'agents dels Mossos. La situació era la següent: la meva mare espantada, plorant i amb els nervis desfets, i el meu pare que seguia agressiu, però com que es negava a anar a l'hospital, em van dir que no se'l podien endur contra la seva voluntat. Vaig entendre que això era una manera de dir que ningú em donaria un cop de mà. No detallaré, perquè seria de mal gust, les dificultats i com de penós que va estar en aquestes condicions obligar al meu pare a baixar al carrer fins al cotxe per a portar-lo a l'hospital.

El meu pare hauria d'estar ingressat en una residència, ja que és un perill per a ell mateix i per a la meva mare, però tot i haver demanat la dependència, i per tant el dret a demanar plaça en una residència el novembre del 2015, encara haurem d'esperar un bon grapat de mesos per a ingressar-lo. I serà en la menys sol·licitada de les residències.

La meva mare, que suposadament n'és la cuidadora, té demanat el reconeixement de situació de dependència, ja que amb prou feines es pot valdre per si mateixa i ja fa molt temps que no pot sortir sola al carrer. El dia d'avui no han rebut cap ajuda de la Generalitat i els pocs estalvis que tenen són per ajudar a pagar una noia resident, que ja comença a estar força esgotada de la feina.

Tots els professionals a qui he exposat la situació angoixant que estem vivint m'han dit el mateix: "Això és cosa de Serveis Socials". I jo em pregunto: Quin criteri segueix Serveis socials per a assignar dret a demanar plaça en una residència? Quan permet que una persona amb demència hagi de romandre a casa i altres puguin sol·licitar plaça a una residència amb un termini d'espera d'uns quatre anys?

Participaciones de loslectores

Másdebates