Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La mercantilització de l'art

Varios agentes reaccionan al finalizar la subasta del ’Salvator Mundi’ de Da Vinci, este miércoles en la sala Christie’s de Nueva York.

Varios agentes reaccionan al finalizar la subasta del ’Salvator Mundi’ de Da Vinci, este miércoles en la sala Christie’s de Nueva York. / AP / Julie Jacobson

Acaba de ser comprada en una subhasta la pintura d'un retrat de Crist pintat per Leonardo da Vinci per un preu rècord de 381 milions d'euros. Ha estat a la casa Christie's de Nova York. El comprador és anònim.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És un bon moment per recuperar el documental "La gran bombolla de l'art contemporani" (2009), de Ben Lewis. En ell es compara la bombolla de l'art contemporani de finals del segle XX amb la bombolla immobiliària. S'hi analitzen com actuen algunes cases de subhasta a l'hora de vendre obres i com alguns artistes adquireixen en el mercat preus astronòmics.

Quan acabes de veure el documental o quan llegeixes notícies com aquesta última venda d'una obra de Leonardo, arribes a la conclusió que el món de l'art i el món del mercat de l'art són dos mons que massa vegades no van en línies paral·leles.

Participaciones de loslectores

Másdebates