Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"A l'escola Sant Medir busquem solucions a les necessitats especials"

Un grupo de alumnos de primaria, en el aula de un colegio de Barcelona.

Un grupo de alumnos de primaria, en el aula de un colegio de Barcelona. / FERRAN NADEU

En referència a la carta del lector titulada 'L'escola convida al meu fill amb necessitats especials a marxar', on es citava l'escola Sant Medir, com a director d'aquest centre vull manifestar el meu absolut rebuig a les afirmacions que, sense cap mena de fonament, hi constaven.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com molt bé diu el lector que publica aquesta carta, té un fill amb NEE ( Necessitats Educatives Especials) matriculat en una escola ordinària. Diàriament, el meu centre atén diversos nois i noies amb dificultats d'aprenentatge, alguns d'ells dictaminats amb NEE, i puc afirmar que la inclusió és un dels pilars principals de la nostra escola. Alguns d'aquests alumnes amb NEE realitzen una escolaritat compartida: 2 dies en un centre d'Educació Especial i 3 dies al nostre, amb l'objectiu de millorar el seu procés d'aprenentatge sense perdre la vinculació amb l'escola ordinària. Tot plegat, sempre amb el vistiplau de l'EAP (Equip Assessorament Psicopedagògic) i de la inspectora d'Educació. Aquesta opció és la que es va recomanar a la família en qüestió.

Quan es fa aquest tipus de proposta a les famílies, procurem buscar quin és el millor centre per poder atendre les necessitats que presenta el nen i ens informem si disposen de vacants (sovint estan al límit de la seva capacitat). L'escola no té la capacitat legal de reservar cap plaça, són els pares, si hi estan d'acord, que visiten l'escola i accepten o no posar en marxa la compartida. En aquest cas, els pares no hi varen estar d'acord.

L'equip psicopedagògic de l'escola elabora el P.I. ( Programació Individualitzada), amb la supervisió de l'EAP i el vistiplau de la família, i es porta a terme al llarg del curs. El P.I elaborat enguany s'està duent a terme tal i com es va planificar i en la darrera reunió amb la família es va informar de la millora en certs aspectes que el nen havia experimentat i es va plantejar que, de cara el curs vinent, el seguiríem desenvolupant tot i adaptant-lo al canvi de cicle i donant per fet que l'alumne seguiria al nostre centre. Aquí ningú convida ningú a marxar, només es busquen solucions.

Participaciones de loslectores

Másdebates