Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Les pensions, en perill

Protestas de pensionistas a favor de una jubilación digna.

Protestas de pensionistas a favor de una jubilación digna. / JOSÉ LUIS ROCA

Si analitzem les pensions, l'any 1962 els treballadors es podien jubilar amb la cotització dels últims dos anys i en aquella època negociaven amb l'empresa augmentar la cotització i així poder jubilar-se amb més diners. Es donaven jubilacions de llarga malaltia i gran invalidesa a gairebé tots els que la sol·licitaven i moltes no eren suposadament controlades. També van entrar les no contributives, les baixes per malaltia tenien un percentatge molt elevat; i van aparèixer les jubilacions anticipades, parcials i flexibles .Tot això ha anat deteriorant el que realment era la pensió de jubilació.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Hem vist com aquests últims anys els pensionistes han anat perdent poder adquisitiu i com ha anat disminuint la caixa de reserva, ens han avisat que si la cosa segueix d'aquesta manera a la fi del 2017 ja no hi haurà diners per cobrir la totalitat de les prestacions.

Els sindicats han criticat durament al Govern en funcions per la 'destralada' a la guardiola de la pensions, mentre que el PP ha recalcat que sota el seu mandat aquestes pugen tots els anys un 0,25%, enfront de la congelació de l'etapa socialista. El PP ens diu que estan assegurades. També ens van dir que no pujarien els impostos i ens la van colar; i en l'actualitat sota el seu mandat han deixat el fons de pensions amb la possibilitat que acabin a la fi de 2017. 

L'any 1970, la taxa de reemplaçament generacional a Espanya era de 5,1 treballadors per pensionista; ara mateix és de 3,7; dins de quaranta anys serà d'1,6. Diuen que es crea més ocupació, però els ingressos cada vegada són menors. En aquestes properes dècades un 25% de les dones no tindran fills, ja que tal com es presenta el món laboral i l'educació dels fills, no és possible pagar el que una família necessita per poder subsistir.

Els nascuts a partir de 1960 ,segons els últims canvis en les jubilacions, es jubilaran amb un 35% menys que els actuals. AlemanyaFrança Holanda ja s'estan preparant per a aquestes deficiència. Una de les primeres mesures que estan prenent, a causa de l'envelliment de la població, és tractar d'acceptar 500.000 emigrants a l'any durant algun temps. Aquí, recuperant els diners de la corrupció i les amnisties de Montoro, juntament amb els papers de Panamà, ja recuperaríem part dels diners per utilitzar-ho en les deficiències que s'han creat.

Ningú sap que faran els que governin aquesta nova legislatura ni les mesures que prendran pel que fa a les pensions, ja que en els seus fulls de ruta la informació és escassa i utòpica. Solament sabem que ens diuen que ens busquem la vida i preparem un fons de pensions, cosa que pel que es veu tampoc és segur.

Participaciones de loslectores

Másdebates