Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'educació és clau per integrar les persones amb diversitat funcional

Silvia Garcia Yagüe

L'educació és l'eina de transformació més poderosa que existeix, i de vegades la més devaluada. Això és així, perquè encara no tenim prou consciència social per donar valor a la tasca que realitzen els i les educadores que lluiten cada dia per reivindicar el lloc social que ha d'ocupar l'educació. Perquè l'educació permet canviar el prisma de les coses que fem, que pensem i que reproduïm. En aquest sentit, i si ens preocupem de pensar com se sent una persona amb diversitat funcional cada vegada que surt el carrer i interacciona amb la resta? Només amb l'educació podem canviar la visió que tenim de la diversitat funcional.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Encara trobem infinitat d'institucions que cataloguen aquestes persones amb el terme "discapacitat", com si tinguessin menys capacitats que la resta. N'estem segurs? Per poder transformar aquesta visió requerim l'educació, perquè ens permeti repensar la manera que tenim d'anomenar, tractar i treballar amb el col·lectiu de diversitat funcional. Considerar a les persones en funció de les categories que socialment ocupen, elimina la possibilitat de viure una vida lliure i justa i de gaudir d'oportunitats reals per construir la seva pròpia vida. Per tant, assumim el repte que proposa l'educació de posar en qüestió aquelles coses que donem per vàlides i per acceptar diferents visions de la vida, tan bones com la resta i tan vàlides com el conjunt de persones que formem part d'aquest món.

Participaciones de loslectores

Másdebates