Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'adoctrinament no hi cap a les aules catalanes

Una niña coloca su mochila en los colgadores de su clase de infantil en un colegio de Badalona.

Una niña coloca su mochila en los colgadores de su clase de infantil en un colegio de Badalona. / RICARD CUGAT

Porto gairebé 20 anys impartint classes de llengua catalana en instituts de secundària. Exercint en localitats on l'única usuària del català a la classe sóc una servidora, ja que l'alumnat és de diversa procedència. No vaig vestida amb l'estelada ni canto Els segadors. Però, a l'aula, he escoltat el "Yo soy español, español". M'han pintat a la pissarra 'VIVA ESPAÑA' i he vist agendes "tunejades" amb el toro d'Osborne. Això és nacionalisme. I he fet l'orni per respecte als diferents sentiments o identitats. Un dia, una xiqueta em va dir: "No me gusta leer en catalán. Es como si llevara un zapato en la boca." Es va quedar tan ampla i jo vaig callar perquè el meu objectiu és que aprenguin de lletra, com abans es deia.

Els professors programem i corregim, atenem pares i mares, seguim cursets d'innovació pedagògica, duem a l'hospital els ferits en hores lectives o els alleugem amb la farmaciola, resolem conflictes, defensem la pau i ens estimem el jovent amb el qual compartim excursions, patis, tallers o conferències. Aprenem per i amb ells.

Dit tot això, algú pot pensar que ens resta energia per inocular-los el virus del catalanisme al cervell? Algú, realment, creu que som els responsables que mutin en éssers independentistes?

Participaciones de loslectores

Másdebates