Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

De la justícia espanyola es desprèn un regalim sospitós

Iñaki Urdangarin y la infanta Cristina, el pasado 25 de noviembre, tras visitar al Rey en el hospital Quirón San José de Madrid.

Iñaki Urdangarin y la infanta Cristina, el pasado 25 de noviembre, tras visitar al Rey en el hospital Quirón San José de Madrid. / EFE / SERGIO BARRENECHEA

La justícia a l'Estat espanyol és independent i sobretot justa. No ho hem de posar en dubte. Per això, una persona amb estudis universitaris com Cristina de Borbó, amb una dilatada experiència professional en programes de cooperació internacional, ha estat declarada innocent pels càrrecs pels que estava encausada. Ella no tenia la capacitat per discernir si els diners que obtenien el seu marit i ella mateixa a través de les societats que gestionaven tenien un origen lícit o il·lícit. Una gran notícia contra el masclisme.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La seva parella ha estat inicialment condemnada, però iniciarà ara un llarg camí de recursos que trigarà anys a resoldre's; sens dubte de forma justa. Les apostes diuen que el més a prop que estarà de la presó és quan l'avió que el traslladi entre Suïssa i, posem per cas, Jamaica, sobrevoli el territori espanyol.

Gràcies a l'extensió de les penes als altres encausats qui se'n beneficiarà també en darrera instància de la independència judicial serà el senyor Diego Torres, exsoci del seu marit i seu, qui tampoc s'aproparà a la presó. De fet, cap dels dos haurà ni tant sols d'aportar una fiança fins que es confirmin, si és que mai es confirmen, les penes.

El darrer gran beneficiat és el senyor Roca i Junyent, qui s'ha trobat a les mans un cas mediàtic amb la sentència anunciada. No ha calgut el seu coneixement i la seva professionalitat per a que la seva clienta eludís les seves responsabilitats. A efectes pràctics, la infanta s'ho podria haver estalviat.

En diuen estat de dret, però la pàtina que el banya desprèn un regalim sospitós.

Participaciones de loslectores

Másdebates