Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Infants que fan especials a les seves famílies

La Fundació IReS treballa des de fa més de quinze anys amb nens i nenes amb necessitats especials, tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència i amb proposta d’adopció.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No sempre és fàcil trobar una família d’adopció que vulgui o pugui fer-se càrrec d’aquests infants per les seves característiques (grups de germans, malalties cròniques, infants de més de 7 anys...) i això comporta que hagin de viure temporalment o de forma definitiva en un centre.

Però com han de ser aquestes famílies? Han de ser especials? L’experiència ens diu que no. De fet, la clau no està en què ho siguin, sinó en que “es fan especials” en el moment en què ofereixen desinteressadament als infants el que la majoria de famílies donen de manera natural als seus fills. No és tan important què saben o poden fer, ni el que han fet en el passat, sinó el que estan disposats a oferir. Aprendre mentre es fa camí i a deixar-se ajudar quan les circumstàncies ho requereixin.

És per això que busquem famílies que (encara) no saben que poden ser especials per a un nen o nena també especial. Disposades a oferir el millor que té l’ésser humà: la capacitat d’estimar. I estar disposats a reconèixer que, per més que els hi donem, sempre serà més el que en rebrem.

Participaciones de loslectores

Másdebates