Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La realitat incontrovertible de la nació catalana

La mano de un estudiante tras la estelada gigante de la Universidad de Barcelona (UB).

La mano de un estudiante tras la estelada gigante de la Universidad de Barcelona (UB). / ENRIQUE CALVO (REUTERS)

Vagi per endavant que no em fa pas il·lusió que ens separem d’Espanya i, si s’aconsegueix, hauríem de mantenir-hi les relacions. El que passa és que ens ho posen molt difícil.

Des de fa molt temps ens tracten com una colònia, no solament abans, sinó ara que persisteix l’esperit franquista entre una part considerable del PP i també en altres partits. Neguen una realitat incontrovertible, i és l’existència de la nació catalana, diferent de l’espanyola. Tenim dret a tenir la nostra legalitat. Ens necessiten en aplicar-nos un dèficit fiscal considerable i molestem pel fet de tenir un idioma propi i que Barcelona gosi fer la competència a Madrid.

Sóc independentista no amb base a sentiments sinó a fets objectius. Espanya ens maltracta econòmicament, culturalment i en inversions en infraestructures. És una vergonya que no s’hagi construït el corredor mediterrani, que els trens de rodalies de Barcelona estiguin gestionats (malament) des de Madrid, que l’aeroport i el port també depenguin del Govern espanyol. Evidentment, el govern català no és perfecte, però el que no fa és maltractar Catalunya.

Participaciones de loslectores

Másdebates