Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Independència: Cansats de tant optimisme

Acte de celebració de la Diada del 2015 a la Plaça de Sant Jaume.

Acte de celebració de la Diada del 2015 a la Plaça de Sant Jaume. / FERRAN NADEU

En una entrevista radiofònica de fa pocs dies, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, reconeix que la gent està desorientada i cansada i com no pot ser d'altre manera, com ja és habitual, culpa el govern de Madrid per les dificultats que hi posa per culminar el procés. Igualment senyala les disfuncions i diferències de criteri que els partits independentistes han mostrat moltes vegades públicament. Però també s'ha de dir, i el Jordi Sánchez no ho comenta ni en fa esment, que des de fa uns anys, tots els partits favorables al procés, amb la seva entitat al davant, han estat massa optimistes i ens ha volgut fer creure que tot plegat era cosa de poc temps i que gairebé ho teníem a tocar, fins hi tot amb data de caducitat. O sigui, d’alguna manera, ens han venut la moto.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però la realitat ha posat les coses al seu lloc. I, a peu de carrer, aquell optimisme del que ens van contagiar i que per la Diada cada any era una injecció de moral, s'ha passat al realisme quotidià, i que per molt que es doni la culpa al qui governa a la capital espanyola igualment, des del govern, des del Parlament no s'ha anat, segurament, amb la precaució ni amb la serenitat que hauria convingut. I ara, sincerament, la gent, apart dels convençuts de mena, comença a pensar que potser les coses no s'han fet prou bé a Catalunya. I això és veritat. I el cansament que aprecia el Jordi Sànchez existeix. I potser ha arribat l'hora de rectificar i fer les coses d'una altre manera. I sobre tot amb més prudència.

Participaciones de loslectores

Másdebates