Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Impedim la fuga de cervells

Estudiantes en la Universitat de Barcelona.

Estudiantes en la Universitat de Barcelona. / RICARD CUGAT

Quants estudiants hi ha que marxen del país perquè no troben feina a Espanya? I quants n'hi ha que marxen perquè les condicions de vida són molt millors en un altre país, on els sous són més alts, igual que la qualitat de vida? I és que vivim en un país que té un dels sous mínims més baixos de la Unió Europea.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Des del punt de vista econòmic, si un espanyol avui dia va a treballar, per exemple, a Irlanda, pot decidir tornar al seu país d'origen en qualsevol moment. Sempre guanyarà prou diners com per costejar-se la vida al tornar a Espanya. Però si ets irlandès i vols venir a viure a Espanya? Tardaràs molt més temps a guanyar suficients diners per tornar al teu país d'origen. Perquè us en feu una idea, amb el sou mínim d'Espanya no arribes a pagar-te ni una habitació en un pis compartit a Dublín (a menys que visquis als afores, tot i que llavors no tindries per pagar-te el transport a la ciutat).

Per què ha d'estar tan desigualat? Què hem de fer perquè sigui menys arriscat treballar a Espanya si véns de fora i atraure el talent que segurament estem perdent? I si aconseguim no només conservar el que tenim a casa, sinó que el talent de fora vulgui venir aquí?

Participaciones de loslectores

Másdebates