Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Il·legalitats al metro: viatjar sense pagar

Ana Jiménez Núñez

Cada setmana faig aproximadament 20 viatges en metro. Doncs bé, d'aquests 20, en la meitat dels casos algú es cola quan passo per la porta. Això ha passat tota la vida, ja ho sabem, però últimament aquesta situació és massa habitual.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Què és això de tenir per norma acostar-se a algú dissimuladament (i a vegades ni això) i passar sense pagar? En algun cas, fins i tot m'han donat una empenta. I si els mires malament o et gires per veure què passa (no és agradable que un desconegut s'acosti tant a tu), encara t'insulten. Fins on arribarà l'ésser humà? A més a més, aquesta setmana, una parella fins i tot es va colar mentre jo sortia per les portes de vidre. Mentre feien veure que s'abraçaven, s'estaven esperant que sortís per les portes automàtiques a la sortida de l'andana i, quan aquestes es van obrir, em van fer a un costat per poder entrar ells en contra direcció.

Recordo que fa uns mesos, de tant en tant em trobava amb algun control sorpresa quan feia transbord. Però ja fa temps que això ha deixat de passar. De fet, em va sorprendre gratament quan l'altre dia en feien un a la parada de Verdaguer. Què hem de fer davant una il·legalitat que ha esdevingut sistema?  Hem de ser els propis ciutadans qui busquem una solució? Com? No hauria de ser l'Ajuntament qui arreglés aquesta situació? Prou car és el transport públic com perquè, a sobre, vegi com cada dia la gent se salti la norma i quedi impune.

Participaciones de loslectores

Másdebates