Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Hisenda m'acusa de frau perquè consumeixo poca electricitat

Oficina central de la Agencia Tributaria, en la plaza de Letamendi de Barcelona.

Oficina central de la Agencia Tributaria, en la plaza de Letamendi de Barcelona. / QUIM ROSER

Suposo que no sóc la única que es troba amb problemes amb Hisenda, però  trobo que és molt fàcil recaptar impostos fent lleis pel propi profit i interès. No estic en contra de pagar impostos, ni molt  menys, considero que són necessaris per la societat del benestar i per solidaritat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Resulta que el novembre del 2011 em vaig comprar la primera vivenda  amb la meva parella, amb la il·lusió que tot això comporta, demanant un préstec personal que tenia entès que es podia deduir de la Renda. I dic, entès, perquè resulta que fins fa més o menys any, em  van començar a arribar cartes d' Hisenda per tal que presentés la documentació requerida. Està clar que això m'ha comportat pagar el que em pertocava i retornar els diners deduïts, tot amb els seus  interessost. A més a més, estic pendent que m'arribin les multes corresponents al 50% de l'import "defraudat", en els casos que  he recorregut, perquè si no recorrés la multa seria inferior. Creieu que és just pagar més diners pel mateix frau en funció de si es recorre  o no? Voleu dir que no està amanyat només perquè la gent no recorri?

Quina casualitat, que m'estan arribant expedients sancionadors  d'Hisenda i sento a les notícies que estan donant incentius als  inspectors de dita entitat per enganxar a la gent que "defrauda"...  Si ells creuen que estava fent un frau, fa falta que esperin quatre anys? En cap  dels casos, m'he personat en cap més lloc que no sigui la pròpia  Hisenda per presentar les declaracions, però està clar que no paguem suficients impostos perquè t'assessorin ni res per l'estil.

El quid de la qüestió ve perquè ells consideren que no tinc prou  consum d'electricitat. Es veu que és obligat que consumim en aigua,  llum i gas el que ells ens imposin, així com pagar els impostos corresponents. Això sí, un dels justificants  al·legables eren  les factures d'internet a casa, segons una inspectora: es veu que no existeixen altres mètodes per accedir a internet com el mòbil ni altra justificant possible pel baix dispendi, com els horaris de feina, a més a més del consum responsable. No fa falta que perdin el temps en anar o organitzar jornades per disminuir els consums, no sigui cas que els impliquin altres problemes.

La solució hagués estat ben senzilla: deixar un llum obert durant  les 24 hores. No ho trobeu ridícul i insòlit? Societat del consum en  crisi? Potser sóc un cas especial en tenir consciència d'estalviadora  i poc consumista...

A aquells que intentem tirar endavant aquest país injust en  el qual hem nascut i estimem, on amb prou feines es pot tenir un  treball i una llar digne i on els estudis serveixen de ben poca  cosa,  l'únic que fan el governants es fer-se les lleis a la pròpia  mida i conveniència. 

Participaciones de loslectores

Másdebates