Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Girona, gran ciutat cinematogràfica i televisiva

Escena de ’Juego de tronos’, sèrie rodada parcialment a Girona.

Escena de ’Juego de tronos’, sèrie rodada parcialment a Girona.

A la Casa Pastors, davant la catedral de Girona, es pot visitar l’exposició ‘Girona plató’. A partir de fotografies, vídeos, vestimentes, objectes, platós i decorats s’explica com la ciutat de Girona ha estat l’escenari de pel·lículessèries de televisió o bé anuncis publicitaris. El mateix espai de la Casa Pastors ja sembla de pel·lícula perquè et transporta a una altra època. La forma d’exposar tot el que hi ha dins compta amb un bon disseny: és agradable de veure, tant per al públic adult com l’infantil.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sobta de veure, així que vas recorrent l’exposició, quantes vegades s’ha filmat en aquesta ciutat. Potser ara tenim més present el rodatge de la sèrie Jocs de Trons, però veient els cartells de pel·lícules, et van venint a la memòria noms com 'Soldados de Salamina' o 'El Perfum'; i veient fragments de sèries de televisió recordem de seguida títols com 'Secrets de família'.

El catàleg informatiu de l’exposició porta un mapa del Barri Vell de la ciutat on hi ha localitzats els llocs que han servit de plató i en quin rodatge surten. D’aquesta forma pots saber, per exemple, que la Pujada de la Catedral o la de Sant DomènecLa Rambla, el Pont de Pedra o el riu Onyar són dels llocs on hi hagut més rodatges. Aquest recorregut cinematogràfic i televisiu per Girona fa que es valori més l’escenografia de pel·lícules i sèries, i que ara en passar per aquests llocs els mirem de forma diferent.

Participaciones de loslectores

Másdebates