Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La geologia, una carrera mal considerada en el món laboral

Per a qui no ho sàpiga, la Geologia és una carrera pertanyent a l'àmbit cientificotècnic d'on surten professionals fermament formats en química, física, matemàtiques, estadística i altres matèries íntimament relacionades amb aquesta disciplina. Per tant, els nostres plantejaments poden ser 100% científics com els dels nostres companys biòlegs, bioquímics, químics, físics, etcètera.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Què passa quan un geòleg entra al món laboral? Què ens trobem quan volem treballar en sectors que no estan directament relacionats amb la geologia però sí amb el món científic? No se'ns considera. N'hi ha que ens confonen amb geògrafs, topògrafs o simplement un “freaky” que ha estudiat les pedres.

Senyores i senyors, en la gènesi de les roques hi intervenen processos molt complexes que requereixen un alt nivell d'estudi i comprensió per part del professional. Segurament, aquesta falta de consideració es deu a que les universitats no actuen com a plataforma amb el món empresarial que al cap i a la fi, és on acabarem tots. Només petits relictes de cada promoció entren en el món de la investigació i que tard o d'hora deixaran enrere a no se que quedi una vacant dins del propi departament.

Ubicant els companys que van estudiar amb mi, t'adones que la situació és la següent: la immensa majoria treballa del què pot, del què troba. (Monitoratge, botigues, restaurants, treballs precaris de becari, etc). Alguns, com he dit, s'han treballat un doctorat i d'altres exerceixen però fora del país; principalment, Sud Amèrica. La resta, ens hem hagut de reinventar fent màsters que no tenen res a veure amb la nostra formació principal.

Així doncs i, per concloure, exposo el següent: per una banda que els nostres docents promoguin les pràctiques en empreses que no estiguin relacionades amb la Geologia però sí amb el món científic (farmacèutiques, tractament d'aigües, enginyeria,...). Per l'altra que les empreses ens obrin les portes com bons professionals que podem ser per a que puguin extreure tot el potencial que podem aportar al món laboral.

Participaciones de loslectores

Másdebates