Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La gent gran volem il·lusions reals, no les mentides de l'anunci de la Loteria"

Un fotograma del anuncio de la lotería de Navidad de este año.

Un fotograma del anuncio de la lotería de Navidad de este año.

Escric com voluntària  de la FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), entitat que, per qui no la conegui, representa al voltant de mig milió de persones grans de Catalunya.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquest dies s’ha parlat, com cada any, del anunci de la Loteria Nacional de Nadal , especialment a les xarxes socials, i he de dir  que la protagonista, dona i gran, no representa el que volem ser i som les persones grans.

Les persones grans, som persones que reivindiquem ser tractades amb dignitat respecte. No volen ser discriminades per edat (edatisme).

El creatiu de l’anunci ha aconseguit fer plorar a moltes persones, però penso que ha buscat la llàgrima fàcil. No s’hi val utilitzar estereotip de persona gran i dona que faci pena . Ha travessat la línia vermella (frase tan utilitzada avui dia pels polítics)  fent servir  la mentida per generar una il·lusió. Això es molt fàcil. La gent gran volem il·lusions reals, no mentides.  

De totes maneres, la idea del creatiu no es el que ens preocupa. Ell  ha complert amb el seu objectiu. El que ens preocupa, es que la imatge que ell retrata en el anunci, es la que molta part  de la societat té de la gent gran.

Les persones de una certa edat, ja no compte en la societat, i tenen que fer un gran esforç  per ser escoltades  en molts entorns: administració, família... Es això el que no hem de permetre,  i hem de ser bel·ligerants en tota imatge errònia d’aquest col·lectiu de persones.

Es per això que he fet aquest escrit, per desitja a tothom (no discrimino a ningú) un Nadal amb il·lusions, alegries i sense mentides, i desitjo també, que a la senyora Carmina algú li digui la veritat.  

Participaciones de loslectores

Másdebates