Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El futur polític d'Unió és ben negre

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) torna ha estar d'actualitat després que el seu dirigent Ramón Espadaler va deixar entreveure que el seu partit es tornaria a presentar en solitari a les properes eleccions del 26-J.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A més, Convergència, el seu antic soci de coalició, ha presentat a Unió un requeriment perquè li pagui 1,8 milions d'euros de la part que li pertoca del deute total de la Federació CiU per poder finiquitar-la.

En aquest deute cal afegir els 19 milions d'euros del deute que Unió té acumulats i que van obligar-li a presentar un preconcurs de creditors. L''eurodiputat Francesc Gambús ja ha anunciat que abandona el partit després de 22 anys de militància.

Sempre he pensat que la part del 25% que Unió ha tingut durant els anys de la coalició CiU no li corresponia i que la seva participació sempre ha estat inflada dins de la Federació. Això va ser una decisió interessada que va prendre Jordi Pujol en el seu moment.

Així va quedar demostrat en les darreres cites electorals on la formació democratacristiana va anar en solitari i es va quedar sense representació al Parlament i al Congrés dels Diputats.

Encara no es pot saber quin futur espera a Unió però veient els darrers esdeveniments es pot endevinar molt negre.

Participaciones de loslectores

Másdebates