Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El futbol mediàtic intoxica la nostra societat

 Los jugadores de Brasil protestan al árbitro por el gol de Ruidiaz.

 Los jugadores de Brasil protestan al árbitro por el gol de Ruidiaz. / EFE / LISA HORNAK

Em veig amb la necessitat d'escriure aquesta carta degut al fet que crec que el futbol mediàtic està intoxicant la nostra societat. Fa uns dies, el Telenotícies em va fer reflexionar. Durant la secció d'esports vaig poder veure que van parlar durant més de 15 minuts de futbol, i finalment, només durant els últims segons sobre handbol. Això no seria un problema si tenim en compte que el futbol és l'esport que més "ven" a la televisió, però sí que ho és, o al menys des del meu punt de vista, en el moment que les úniques imatges que ens mostren són contínues queixes als àrbitres i picabaralles entre els jugadors. I a tot això també hi podem afegir els comentaris dels espectadors especulant si l'àrbitre hauria d'haver xiulat penal o no i les preguntes dels periodistes que inciten a aquest fet.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Crec que en temes d'educació encara ens queda molt per recórrer i els mitjans de comunicació no ens ajuden. Sóc mestra d'educació primària i, durant algunes de les meves classes, puc veure reflectit en els meus alumnes algunes d'aquestes situacions quan practiquen diferents esports, i ja us asseguro que la majoria d'elles són potenciades, en gran part, pel que els nens i nenes veuen a la televisió. S'ha convertit en quelcom molt normal veure discutir a un jugador amb l'àrbitre, llençar-se pel terra simulant una falta o fer-se el fatxenda davant de l'equip rival i això em sembla preocupant.

Crec que l'esport ha de poder transmetre uns valors molt més importants de cooperació, honestedat, convivència i, en definitiva, bona educació. Cal que els alumnes entenguin que l'important de practicar un esport no és el resultat, sinó gaudir mentre es practica, seguint unes normes i mostrant respecte als jugadors rivals, a l'àrbitre i a nosaltres mateixos.

Evidentment que els àrbitres es poden equivocar, tots som humans i ho fem alguna vegada, però per davant de tot això hi va l'educació i, almenys des del meu punt de vista, crec que s'hauria de fer molta més feina sancionant aquestes actituds negatives des de més amunt i ajudar així als grans mitjans de comunicació a no mostrar aquests mals exemples. Tots sabem que una imatge val més que mil paraules.  

Participaciones de loslectores

Másdebates