Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Formació professional: Peatge per passar del grau mitjà al superior

 Taller de electroquimica en el instituto de FP Comte de Rius de Tarragona. 

 Taller de electroquimica en el instituto de FP Comte de Rius de Tarragona.  / JOAN REVILLAS

nuri belza

Estic emprenyada pel tracte de la Generalitat als nostres alumnes. Tinc dos fills fent Formació Professional. El gran va haver de fer un examen d'accés des del grau mitjà per passar al superior. Es va preparar en una acadèmia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I ara han canviat la normativa, però sense canviar-la. El petit comença el segon curs de FP grau mitjà i, mirant la normativa, resulta que no tenen prou amb prioritzar les places pels de batxillerat, a més llençant per terra la normativa més esperançadora que deia que amb el títol del grau mitjà es pot accedir al superior, ja que només hi accedeixen si no hi ha demanda d'alumnes dels batxillerats, gent del cas i gent de la prova d’accés.

Per què ha d'esforçar-se en millorar nota del grau mitjà si hi està abocat a haver de fer un curs en que perdrà un any? Com a mínim, hauria d'igualar-se l’oportunitat d'entrar per nota en totes les vies. Però es més fàcil fer passar per caixa a les famílies i perdre temps en uns estudis que no van enlloc, amb el desànim del alumne i que a més a la resta del territori ni es contempla.

Moltes gràcies, Generalitat, per millorar el desencís a l'aula. Els alumnes del grau mitjà ho agraeixen des del seu laberint de no oportunitats. No hi havia prou amb posar una barrera al pas de la FP amb gent que té altres camins, sinó que a sobre no tenen la il·lusió de seguir amb els estudis vocacionals perquè els toca pagar peatge.

Participaciones de loslectores

Másdebates