Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La filosofia, una assignatura essencial

El actor Francesc Orella, junto a algunos de los intérpretes de ’Merlí’, en una imagen de la serie.

El actor Francesc Orella, junto a algunos de los intérpretes de ’Merlí’, en una imagen de la serie. / TVC

Marta Santiago

"Estic fins els collons que la gent digui que la filosofia no serveix per res!" és l'expressió que va servir per iniciar la primera classe de filosofia d'en Merlí a TV-3 el setembre de l'any passat. I jo també estic cansada. La filosofia és una eina fonamental per tots els humans perquè ens ensenya a parar el món només per pensar. I està bé dubtar, no és cap error. Tot el contrari, aquell que presumeix de ser un savi és del que no et pots fiar ni un pèl. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Vivim sota el control de la immediatesa i molts cops no tenim ni temps de pensar, o no volen que el tinguem. I em sembla una bestiesa que més d'un cop s'hagi plantejat treure la filosofia com a assignatura. És un complement essencial que ens fa ser més crítics i ens permet valorar el nostre propi pensament i les opinions dels altres. En última instància ens converteix en el que som, humans, i ens diferencia de la resta d'éssers. Què en faríem sense ella? Ens convertiríem en màquines que només fan allò que els hi diuen. I d'això, se'n pot dir viure? Reflexionem-hi.

Participaciones de loslectores

Másdebates