Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'estigmatització de la dona musulmana pel vel

Mujeres musulmanas se manifestan en Ripoll en repulsa por el atentado, el día 20.

Mujeres musulmanas se manifestan en Ripoll en repulsa por el atentado, el día 20. / ACN / GERARD VILA

Nora El Gharbaui Baños

Arran dels atemptats a Barcelona el passat agost del 2017, cridar a dones de la comunitat musulmana a justificar-se i parlar als mitjans de comunicació per aportar la seva opinió, era el correcte, per justificar els atemptats terroristes que tots en vam ser víctimes. Una setmana després, les dones musulmanes van tornar a ser invisibles pels mitjans.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En canvi, els espais de debats sobre problemàtiques socials seguien vigents en totes les xarxes. Per què no ens criden a donar la nostra opinió sobre problemàtiques socials, medi ambient, educaciósanitat o actualitat? O a cas per portar vel i ser musulmanes només estem legitimades a parlar del vel, el banyador integral o el terrorisme?

L'estigma de la dona musulmana segueix estant latent en la nostra societat, encara es pensa que estem supeditades a la figura masculina o que totes som immigrants. La invisibilització de les nostres veus, és una realitat que hem d'afrontar, vivim en una societat plural i diversa on haurien d'haver-hi espais de tertúlia en tots els àmbits i per a tots. Com a societat, hauríem d'estar orgullosos de la riquesa cultural que aporta la diversitat i crear vincles de diàleg per enriquir coneixements, no etiquetes.

La dona musulmana encara segueix sent titllada en molts àmbits, pel fet de pensar que el seu model de vida és antiquat i no s'ajusta al sistema Europeu laïcista o segons el lloc aconfessional actual i com a tal, creuen que viuen equivocades i que les han d'ajudar a alliberar-se d'aquesta opressió. Així és com creen el discurs sobre nosaltres i quan parlem, la nostra etiqueta no marxa del nostre vel i l'estigma ens segueix acompanyant.

Però, recordo la frase d'un gran sociòleg, en Roger Martínez, que va dir: "Quan posem una etiqueta algú, rebem molta més informació de la persona que etiqueta, que no pas de l'etiquetada".

Participaciones de loslectores

Másdebates