Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els avis no han de cobrir l'espai de la jornada intensiva a l'escola

Amb molta preocupació estem rebent informacions sobre unes proves pilot i la possible extensió a  les escoles de primària de la jornada intensiva o comprimida, la qual cosa pot significar per a molts pares un cost sobrevingut per la necessitat de deixar els nens al menjador de l’escola i realitzar activitats extraescolars necessàries per cobrir el temps de la tarda, reduint l’efectiva gratuïtat de l’ensenyament a Catalunya.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sospitem que es dóna per fet, sigui de forma clara o subtil, que ja cobriran el nou temps les àvies i els avis. Cal expressar una declaració de principi: els avis i àvies no són funcionaris i no estan obligats a fer el que no els correspon i han de poder decidir com viure la seva vida jubilada.

Hem de tenir en compte, que molts no estan en òptimes condicions físiques, per salut o per dependències no greus, ni en condicions econòmiques per donar aquest servei. Molts ho fan amb gaudi i naturalitat, però sempre des de la seva llibertat d’opció, i no ho han de fer per via impositiva.

Fóra bo que a les escoles no solament es tracti amb la respectiva AMPA sinó que cal tenir presents, escoltar i decidir amb els avis dels alumnes de l’Escola que, a la fi, segurament seran els que executaran els acords presos, sigui de bon grat o obligats per els seus fills. En realitat, i en masses famílies, són els autèntics educadors i cuidadors dels fills, als que els pares no dediquen el temps i l’atenció a que els obliga la seva condició.

La Racionalització d’Horaris, projecte del que tant es parla i no avança, podria donar solució i afavorir la convivència familiar compatibilitzant els horaris comercials, d’escola, laborals, etc.

 

 

Participaciones de loslectores

Másdebates