Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Encasellats per les lleis

El Rey sanciona la Constitución.

El Rey sanciona la Constitución.

Ana Ramírez LLaràs

Actualment, amb tot l'embolic social que hi ha, el que més ens pot sorprendre és que hi ha gent que diu ser d'esquerres (terme que, lògicament, haurem de revisar) que afirma que el més important és creure en les lleis i la Constitució. Molt bé. Tots són legalistes... El problema és que no em crec aquesta afirmació de cap de les maneres, simplement perquè no cal dir que, a través la història, no han respectat els drets socials els mateixos (una minoria de la població) que fan i desfan les lleis, les constitucions, les normes... segons els seus interessos. Són poders que no respecten els mínims drets socials (i no cal dir quins poders, ja que no dubto de la capacitat del lector de recordar la Història).

I ara es parla d'una Constitució. Constitució que empara drets com el dret a la igualtat, al treball, a l'habitatge... I em pregunto: després de més de 40 anys de vida, perquè uns drets sí i uns altres no?

I vull recordar que tota llei i tota constitució han estat creades per homes (i dic homes perquè són la majoria) i em pregunto quantes dones, obrers, parats, pobres, desprotegits... Han redactat lleis o constitucions? Algú m'ho pot dir?

Participaciones de loslectores

Másdebates