Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els toros de l'Ebre que es moren de gana no donen vots

Toros famélicos en la Illa dels Bous, cerca de Tortosa.

Toros famélicos en la Illa dels Bous, cerca de Tortosa. / JOAN REVILLAS

Absolutament depriment i alhora indignant resulta la informació publicada a EL PERIÓDICO sobre el lamentable estat d'alguns toros (prims i flacs) de l'Illa dels Bous, un illot situat en el darrer tram del riu Ebre. Els toros es moren literalment de fam una altra vegada, tal com va succeir també l'estiu del 2012 i malgrat que aleshores ja havien d'haver estat evacuats d'aquest lloc, quan el Govern es va comprometre a solucionar aquest problema.

Com és possible que, coneixent l'existència d'aquesta gravíssima problemàtica, el nostre Govern i totes les institucions competents no hagin fet res per tal d'evitar-ho? Com es pot permetre que en un país civilitzat com el nostre hi hagi animals que s'estiguin morint de gana impunement davant de la indiferència de totes les administracions? Quin valor té per als nostres governants i polítics la vida de tots aquests animals? Pel que es pot veure, zero, res de res!

Davant de fets tant vergonyosos com aquest, jo em pregunto: quin sentit té haver prohibit els toros i la utilització d'animals salvatges al circ -suposadament- per evitar el seu maltractament, si en canvi no es fa res per tal d'intentar impedir d'altres situacions de maltractament, molt pitjors i més cruels, com aquesta dels toros de l'Ebre, on se'ls està deixant morir de gana? Però, és clar, tota aquesta colla de pobres i famèlics animals, abandonats i deixats de la mà de Déu, en aquell illot del riu Ebre, no són mediàtics i restarien en el més indigne oblit si no fos per accions decidides i valentes com la informació publicada pel d'aquest diari. Es veu que alimentar-los i salvar-los la vida no deu donar vots als nostres benvolguts polítics!

Tot plegat, això no fa sinó confirmar, a la meva manera de veure, la hipocresia de la major part dels nostres polítics pel que fa als temes relacionats amb els animals: la mateixa que fa uns anys, quan prohibien les corrides de toros i al mateix temps blindaven els correbous amb salvatjades com el bou embolat; la mateixa que ara, quan hi ha partits que volen tancar el delfinari del zoo barceloní per tal de declarar Barcelona "ciutat lliure de cetacis en captivitat" -una decisió fantàstica, d'altra banda, però, profundament mediàtica- i, en canvi, s'inhibeixen davant de l'atroç i invisible patiment del braus de l'Ebre.

Participaciones de loslectores

Másdebates