Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els mitjans públics perden audiència per la seva parcialitat

Empar Moliner, quemando la supuesta Constitución en Els matins de TV-3.

Empar Moliner, quemando la supuesta Constitución en Els matins de TV-3. / TVC

Especialment dures han estat les últimes dades d’audiència de les ràdios televisions, dites "nacionals de Catalunya".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A la ràdio, la pèrdua d’audiència de Catalunya Ràdio en favor de RAC1 ha estat aclaparadora. De 762.000 (43,8%) de RAC1, als 520.000 (18,9%) de Catalunya Ràdio. Un altre mitjà situa les audiències en 594.000 per Catalunya Radio i 787.000 per RAC1. La diferència, com es pot veure, no és massa significativa.

Pel que fa a la televisió, els resultats no són massa més alentidors. La davallada situa l'audiència de TV3, l’any 2015, en el 12,3%, mentre que el 2005 era del 19,6%. El que encara resulta més curiós és que la explicació que se’ns dóna per justificar aquesta pèrdua d’audiència és que en una dècada s’ha multiplicat per cinc l’oferta de canals de televisió en castellà i clar... 

Costa creure que no hagin detectat el que, al meu entendre, és el veritable problema. Personalment crec que n’hi ha un i molt important. Aquestes cadenes, dependents directament de la Generalitat, s’han dedicat sistemàticament a vendre’ns la moto de que no tenim cap altre alternativa que obtenir la independència, deixant al resta de catalans (insisteixo: de catalans) absolutament al marge. I molta gent ja comença a estar cansada. No pot ser que sigui degut a una 'parcialitat' mal enfocada?

Participaciones de loslectores

Másdebates