Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els litigis polítics perjudiquen l'art

EL MNAC es uno de los centros afectados.

EL MNAC es uno de los centros afectados. / ARCHIVO / JOAN PUIG

El museu de Lleida impressiona quan el visites per la seva obra arquitectònica exterior i per la cura de les obres exposades a l'interior. Molt recomanable si no s'ha visitat o per repetir l'experiència perquè l'art que hi recull és excepcional i no cal dir que ha sabut exposar d'una manera en tot encertada i complaent.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És en aquest museu on es troben algunes de les obres que es reclamen des de Sixena. Estan catalogades, en bones condicions i visitables. Les obres d'art antigues, i aquestes ho són, són molt delicades. Moure-les pot suposar un perjudici pel seu estat. Per exemple, la pintura mural que hi ha al Museu Nacional de Catalunya (MNAC), que també es reclama des de Sixena no em puc ni imaginar com seria tornar a treure-la del mur per traslladar-la a un altre lloc.

No hi hauria de prevaler sempre el bé de les obres artístiques per sobre de litigis polítics que em sembla que poc tenen a veure amb la real estimació a l'art com a tal? Perquè posats a retornar als seus llocs d'origen totes les obres dels museus ben bé la major part d'ells desapareixerien. És aquesta la finalitat coherent que ara es pretén? En aquest sentit, doncs, per què no continuar amb el retorn de la Dama d'Elx o els frisos del Partenó?

Participaciones de loslectores

Másdebates