Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els docents catalans respectem els alumnes, no els adoctrinem

escola-primria-ajb mitja

escola-primria-ajb mitja

Per la meva edat, 67 anys, hom podria dir que vaig patir l'escola franquista. No és cert. Vaig ser afortunat al tenir un mestre, represaliat, que em va ensenyar (que no adoctrinar) valors com l'esforç, el sacrifici i la responsabilitat. Ben segur que la seva influència va tenir molt a veure en el fet que jo em dediqués a la docència.

Malgrat estar jubilat, quan es torna a parlar de l'adoctrinament a l'escola catalana, em sento ofès. Ofès i indignat. Fer aquesta afirmació és una falsedat, una mentida inadmisible que posa de manifest la vilesa de qui té el desvergornyiment de fer-la.

Senyor Garcia Albiol, si tingués una mínima idea del què parla, hauria de saber que a l'escola, a banda dels continguts curriculars, s'educa procurant inculcar valors com: la convivència, la tolerància, la solidaritat, el respecte, la companyionia, l'amistat, l'empatia, la diferència, la responsabilitat, l'honradesa, la llibertat, les obligacions, la coherència, l'honestedat i els drets humans. Vull pensar que quan anava a escola en va sentir parlar, oi? Fent un esforç, és possible que encara ho recordi.

Vull deixar-li una cosa molt clara: dedicar-se a la docència vol dir tenir un gran respecte per l'alumnat, és a dir, no aprofitar-se d'una relació molt propera i directa per condicionar el seu desenvolupament personal; seria un frau imperdonable.

Participaciones de loslectores

Másdebates