Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els concerts no fan soroll, fan música

Actuación musical en un local de la calle Requesens.

Actuación musical en un local de la calle Requesens. / MÒNICA TUDELA

Iniciatives com les del centre cívic de Gràcia 'El Teler', oferint concerts de música en directe, haurien de ser una cosa normal en qualsevol ciutat que estimi la cultura. No obstant, encara ens fa falta un treball molt important de pedagogia: explicar que la música en directe és un valor afegit per la nostra ciutat i s'ha de preservar com un bé patrimonial de tots i en benefici de tots. Exactament el mateix que passava a Barcelona, ( i arreu de Catalunya ), Sabadell no compta amb una normativa específica que reconegui aquesta activitat i això deixa als bars, restaurants i cafeteries de la ciutat en un erm legal subjecte a la pressió policial de cada moment. Un canvi en la normativa municipal resoldria el problema de molts espais culturals que temen pel seu futur.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L’objectiu d’aquesta normativa no hauria de ser una resolució de conflictes entre les parts afectades, bars, veïns, polícia i consistori, sinó un reconeixement públic per fomentar la música en directe. Aquestes iniciatives haurien d’estar protegides per l’Ajuntament, que les hauria de reconèixer com una bona cosa per la ciutat. Qualsevol centre cívic de la ciutat hauria de ser un lloc reconegut per la seva trajectòria de difusió musical, per la seva relació i implicació amb el teixit local i els músics dels barris i evidentment un espai que eviti relacions traumàtiques i tenses amb el veïnat. El veïnat moltes vegades parteix d’una percepció equivocada, veient la música com un problema de soroll, ja sigui un vermut musical al migdia, un concert de rock a la tarda o una 'jam session' al vespre.

La voluntat política de la nostra ciutat hauria de sumar i permetre seguir treballant en aquesta direcció al Centre Cívic de Gràcia i a la resta de petites iniciatives que es succeeixen al llarg de tota la setmana a la ciutat, sense la por de rebre una visita d’ofici de la Guàrdia Urbana que en molts casos acaba en una sanció...

Amb aquest panorama, cal fer les coses ben fetes i des de baix, amb calma i sobretot molt d’afecte, per tornar a reflotar la música en directe tant a la ciutat com a Catalunya. Cal un canvi de mentalitat i de percepció de la música en directe, apostar pel rendiment a llarg termini i deixar de considerar-la un problema per veure-la com una inversió. Els grups que comencen i els que estan a mig camí de l’èxit necessiten sales per arribar al públic, rodar-se i poder demostrar de què són capaços. Al capdavall, si es cuida l’escena local tothom en sortirà beneficiat: públic, sales i consistori.

Participaciones de loslectores

Másdebates