Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els animals no són objectes

Un perro viaja en coche con la ventana bajada.

Un perro viaja en coche con la ventana bajada. / AGUSTÍ CARBONELL

Fa només uns dies, el Congrés va aprovar per unanimitat una proposició no de llei, presentada a iniciativa de Ciudadanos i que comptava també amb el suport de més de 240.000 firmes recollides per l'Observatorio de Justicia y Defensa Animal, consistent en una modificació del Codi Civil per tal que els animals deixen de ser considerats com a "cosas" per passar a ser valorats com a "seres sintientes", és a dir, com a éssers vius dotats de sensibilitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Això implicarà que, a partir d'ara, els animals domèstics no podran ser, per exemple, embargats i executats pels creditors, ni subhastats o posats en lots d'herència amb motiu d'un procés judicial com si fossin un cotxe o un televisor. Aplaudeixo aquesta encertada decisió del Congrés, encara que s'ha de reconèixer que tan sols és un petit pas. És per això que considero que hem de continuar donant nous passos cap endavant de cara al reconeixement dels drets i de la millora del benestar dels animals, lluitant, en primer lloc, contra aquesta terrible xacra de l'abandonament de desenes de milers de gossos i de gats que es produeix cada any a Espanya, i eliminant alhora el seu posterior sacrifici, tal com ja es va fer a Catalunya fa uns anys, per ser una pràctica cruel i indigne, impròpia de tot país que pretengui ser veritablement civilitzat.

I per poder aconseguir-ho, entenc que hauríem de dur a terme diverses mesures: ja sigui incentivant i, fins i tot, prioritzant l'adopció d'animals abandonats pel damunt de la seva compra, prohibint, si cal, aquella que es produeix de manera absolutament descontrolada per Internet i que, a judici dels entesos, és una de les principals causes de l'abandonament; ja sigui, inculcant entre els nostres joves a les escoles valors com el respecte, l'empatia i l'estimació envers tots els animals, en general, a través d'activitats pedagògiques tals com la visita a les gosseres municipals; o bé, ja sigui, mitjançant campanyes als mitjans de comunicació, promogudes tant pel Govern central com pels autonòmics, amb la finalitat de sensibilitzar la població en contra de l'abandonament i a favor de l'adopció.

S'imaginen vostès l'impacte enormement positiu que, se'ns dubte, tindrien aquestes campanyes si en elles hi sortissin les figures d'esportistes espanyols tan admirats com Andrés IniestaSergio RamosRafael Nadal o Sergio Llull? Endavant, doncs, senyors polítics, perquè la vida i el benestar de tots aquests pobres i indefensos animals és una responsabilitat que com a societat ens incumbeix a tots nosaltres.

Participaciones de loslectores

Másdebates