El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Educar en la llibertat per preservar la democràcia

ALBERT BERTRAN

Una alumna de P-3 juega en el colegio Sagrera de Barcelona, el pasado septiembre.

Martín Martínez MartínezBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Lunes, 19 de junio del 2017 - 13:00 h

Tot i que la majoria estem en contra de les dictadures, potser, massa sovint es defensen els símbols franquistes. Tot i que la majoria estem en contra de la violència, potser  massa sovint es defensa la necessitat d'una "bufetada a temps". 

Potser els defensors dels símbols esmentats no s'adonen que fent-lo per raons històriques, o pel que sigui, banalitzen els mals que poden derivar-se d'un govern arbitrari i repressor. I no fan el que cal, per ressaltar la importància de la democràcia, és a dir, la importància de la participació i el consens. Potser els defensors dels clatellots no s'adonen que fent-lo per raons d'eficàcia, o pel que sigui, banalitzen la importància de la falta de llibertat. I no fan el que cal per ressaltar la importància de l'afecte i l'acord.

De la dictadura franquista es parla molt. De l'educació dura o severa també es parla molt. Avui se sap que dins de les famílies on la duresa és excessiva, les desviacions conductuals són més freqüents. Se sap també que el desenvolupament social i intel·lectual és més positiu si el nen, dins d'uns límits raonables, és lliure per desplaçar-se i explorar el seu entorn. Per manifestar el seu desacord, enfadant-se, sense por a ser castigat. Per fer certes coses sol, fins i tot aquelles que comportin algun perill, per exemple, transportar objectes o menjar sol. Per decidir sobre coses que l'afectin: la seva habitació, la seva roba, el seu horari....

Participaciones de los lectores

Carta de la Penya Blaugrana de Puerto Rico

Javier L. Inclán Presidente Penya Blaugrana de Puerto Rico

Estimado Sr. Bartomeu:... Seguir leyendo

Marxeu per sempre de Catalunya

Jaume Farrés Boada Olesa de Montserrat

Duele ser un traidor en ambos bandos

Víctor Molero Sant Boi de Llobregat

N'estic fart!

Carles Ramos i Portas Alella

Reprender y reprimir

Ricard Gimeno Barcelona

Ara només es pot anar cap endavant

Carmen Alemany Barcelona

Realment no sé per on començar. Són tantes les coses que hem remouen per dins que es fa difícil.... Seguir leyendo

"Yo solo quiero vivir en paz"

Marian Ortega García Esplugues de Llobregat

Un país donde quepamos todos

Montse Pérez Perdigón Barcelona

Les obscures figures de Mordor

Àngel Comas Izquierdo Salou

La Muntanya del Destí, mai derrotada per aquella pacífica gent, feia temps que tornava a escopir foc. Un foc fred i fètid com la mort. Sabien q... Seguir leyendo