Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El discurs del Rei, mes enllà de la dictadura franquista

El rey Felipe VI durante el discurso que pronunció con motivo del 40º aniversario de las elecciones de 1977.

El rey Felipe VI durante el discurso que pronunció con motivo del 40º aniversario de las elecciones de 1977. / Chema Moya (EFE)

Vaig quedar ingratament sorprès que un gran percentatge d'espanyols estiguessin a favor de que Felip VI avalués que el franquisme va ser una dictadura. Jo hi estic d'acord: va ser una dictadura que va comportar un milió de morts i, a més, l’assassí del general, dos mesos abans de morir, va assassinar cinc persones mes. És a dir, va morir matant.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però Felip VI, que és el que és i està on està a causa d'un decret llei franquista, no va voler rebre a la presidenta del Parlament de Catalunya, persona que va ser votada pels ciutadans de Catalunya i posteriorment votada pel Parlament com a presidenta. Cosa que el Rei, no: mai ha estat votat per ningú.

En el seu discurs es va oblidar de parlar d'alguns temes importants: la corrupció, amb milions robats per l'actual Govern, de la situació de la gent que no pot arribar a final de mes, dels pensionistes... però no es va oblidar, amb una subtil llengua borbònica, de parlar de que els catalans vulguin ser catalans.

Participaciones de loslectores

Másdebates