Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Discapacitat auditiva: "No hi ha processadors nous pel meu implant"

Una mujer dice ’hermano’ en la lengua de signos catalana.

Una mujer dice ’hermano’ en la lengua de signos catalana. / GUILLERMO MOLINER

Un implant coclear és un producte sanitari implantable actiu que consisteix en un transductor que transforma els senyals acústics a senyals elèctrics que estimulen el nervi auditiu. Aquests senyals són processats mitjançant les diferents parts que formen l'implant coclear algunes de les quals es col·loquen a dins del crani i les altres, a l'exterior. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Ajuda a les persones a sentir pot fer-se servir per persones sordes o que tinguin dificultats auditives. No és el mateix que un audiòfon doncs és implantat quirúrgicament i funciona de manera diferent. 

El dispositiu es compon de dues parts, una interna que es col·loca a dins del crani del pacient i una externa que és el processador i la bobina. Dit això jo vaig ser implantada a l'Hospital de Sant Pau a l'octubre del 2008 a causa d'una meningitis. Tot anava amb normalitat fins que fa poc se'm va comunicar que el meu processador està obsolet i ja no es fabrica. És un Freedom de la marca Cochlear. 

Davant la meva estupefacció començo a pensar: si se'm fa malbé el processador com ho faré? A qui he d'agrair aquesta decisió, als fabricants que només miren pel seu benefici econòmic? A la desídia de les administracions que amb l'excusa de la crisi retallen de tot arreu? El processador té una vida estimada de set anys. Després d'aquest temps, cal renovar-lo, hi ha una llei aprovada per tota Espanya que passat aquest temps la sanitat te'l renova, però la realitat és que a un hospital de referència com Sant Pau la sanitat només li donen 12 processadors per renovar a tots els pacients que es tracten allà.

Ara mateix estan renovant pacients implantats l'any 2003. Jo estic implantada des del 2008, quan em tocarà, d'aquí a 10 anys més? Què he de fer, pregar a tots els sants perquè el meu processador resisteixi? La meva situació personal és que vis sola i em sento totalment desprotegida.

Participaciones de loslectores

Másdebates