Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Diexem la informació de l'atemptat en mans dels periodistes

Una mujer deposita una vela sobre un cartel en el que puede leerse: Catalunya, lloc de pau, en la Rambla.

Una mujer deposita una vela sobre un cartel en el que puede leerse: Catalunya, lloc de pau, en la Rambla. / AP/MANU FERNÁNDEZ

La diferència entre els qui s’ocupen professionalment de resoldre el problemes, i els 'dilettanti' o “amateurs” és que els primers sí que ajuden. Amb la bona voluntat i les il·lusions no n’hi ha prou. En relació als atemptats de dijous a Catalunya, tothom té dret a difondre a les xarxes socials el que vulgui, i a interessar-se pels seus amics o ser arrossegat per una desbocada curiositat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Ara bé, els qui curen són metges, els qui ensenyen, docents; els qui controlen incendis, bombers; i qui persegueix els dolents, policies.

I els qui analitzen les informacions? Quins són els professionals? Ara, al s. XXI, són –encara– periodistes. Ells i elles tenen el 'know how', contrasten els fets, ho redacten amb bona tècnica i segueixen –encara que no tots– un codi deontològic. Els qui aprofiten per fotre-se'n dels Mossos, o per voler tenir clics, són uns mercenaris de la informació, uns mals professionals.

Per aquesta raó, sé que existeix Internet, però segueixo els comptes de Twitter dels Mossos, el Govern i Carles Puigdemont. Em són fiables. I també els mitjans professionals, com són els diaris que pensen bé què i com explicar els fets.

Participaciones de loslectores

Másdebates