Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Despropòsits culturals a Barcelona

Estado de las obras de la estación de La Sagrera.

Estado de las obras de la estación de La Sagrera. / DANNY CAMINAL

La represa de les obres de construcció de l'estació del tren de gran velocitat de la Sagrera, a Barcelona, és una notícia que posa en relleu els entrebancs de tota mena i paralitzacions de les obres per diverses raons; la darrera, causada per un escàndol de corrupció per un suposat frau entorn dels disparats sobrecostos del pressupost.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I a tot això, cal afegir-hi que va ser en aquests terrenys on aparegué la gran vil·la romana que els arqueòlegs reclamaven que fos museïtzada in situ, però que l'alcalde convergent Xavier Trias -al revés del que va fer l'alcalde franquista Josep Maria de Porcioles, que tingué l'encert de salvaguardar la Barcelona romana situada al Barri Gòtic- va ordenar-ne la demolició a cuita-corrents utilitzant maquinària pesant, ja que les parets de la vil·la eren molt consistents.

També cal recordar la liquidació del Museu Clarà -l'equivalent del Museu Rodin de París- manada per l'alcalde socialista Pasqual Maragall. És per tot això que la Barcelona del període democràtic ha esdevingut la ciutat europea que ha liderat i perpetrat els despropòsits culturals més gratuïts, absurds i injustificables.

Participaciones de loslectores

Másdebates